Edustus, Miehet, Ykköspesis

Ura - Oulun Lippo  1 - 2

Lestijoki-areena

Uralle niukka tappio ennakkosuosikki Oulun Liposta

Ura kärsi tiukan tappion keskiviikkoiltana ykköspesiksen suurimmalle nousijasuosikki Oulun Lipolle. Ottelu päättyi kotiutuskisan jälkeen 1-2 (1-2, 4-2, 2-2, 1-2).

Ensimmäisellä jaksolla Uran peli oli tukkoista ja sisäpeli pyörikin kohtuudella vain yhdessä vuorossa. Erityisesti Lippo sai tylsytettyä Uran kärjen ja nelosena pelannut Joel Salmela ei päässyt avausjaksolla kertaakaan mailan varteen. Kuitenkin kolmannessa vuorossa Ura sai kakkoskärjellä rakennettua kolme kolmostilanne, joista yhdessä Aleksi Patrikka löi Eliel kotiin juoksun arvoisesti. Yksi juoksu ei kuitenkaan riittänyt, sillä Lippo takoi jakson aikana kaksi juoksua Harri Kolehmaisen kakkosrajapuhkaisulla ja Tapani Pirin kolmossaumavedolla. Jakson aikana nähtiin myös valitettava loukkaantuminen, kun Oulun Jimi Heikkinen joutu jättämään ottelun kesken jalkavaivaisena.

Toisella jaksolla edettiin pari ensimmäistä vuoroa juoksuttomassa tilanteessa, kunnes Oulu avasi juoksuhanat kolmannen aloittavallaan. Ensin Jonne Luhtavaara löi Oskari Salmelan kotipesään ja vielä saman vuoron aikana Aapo Hiltunen onnistui kotiuttamaan Harri Kolehmaisen. Ura ei tasoittavallaan onnistunut vielä juoksun teossa. Neljännessä vuorrossa Ura pystyi pitämään Lipon nollilla ja kääntämään jakson itselleen tasoittavalla sisävuorollaan. Ensin Mikael Mäkelän onnistui lyömään kotipesään Tuomo Rautio ja perään jakson ratkaisun läpilyönnillä kolmosjatkeelta tinttasi Joel Salmela. Salmelan lyönnillä kotipesään kirmasivat Lauri VUollo, Aappo Savikoski sekä Tuomo Rautio.

– Kerrankin sattui osumaan kuten piti. Lennot päälle ja täysillä luukkuun sellainen grogilasin korkuinen lämäri, kertasi Uran sankariksi nousssut Joel Salmela läpilyöntiään, joka toi Uralle toisen jakson voiton.

Salmelan läpäri avasi Uran sisäpeliä ja supervuorossa aloittavalla sisävuorolla Ura karkasi 2-0 johtoon Aappo Svikosken ja Joel Salmelan lyönneillä. Kotiin juoksivat Mikael Mäkelä ja Severi Tikkakoski. Lippo kuitenkin kampesi itsensä tasoihin ensin harhaheitolla ja siiten Aapo Hiltusen lyönnillä.

Kotiutuskisassa Ura onnistui heti ensimmäisessä parissa, jossa Aappo Savikoski kotiutti Mikael Mäkelän pienellä. Lisäjuoksuja Ura ei kuitenkaan saanut lyötyä. Tasoittavalla Lippo onnistui niin ikään ensimmäisessä parissa, jossa Aki Toikka kotiutti Oskari Salmelan. Voiton Lipolle ratkaisi jokeri Aapo Hiltunen, joka viimeisenä lyöjänä iski keskelle takarajaa.

– Olipa monisäikeinen peli, josta kuitenkin mielestäni voiton ansaitsimme. Ulkopeli oli kauttaaltaan hyvää, mutta sisäpeliin jäi paljon parantamisen varaa, myönsi Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä.

– Plussan puolelle mekin jäimme. Ulkopeli oli hyvää, mutta sisäpeli nahuista miltei loppuun asti. Toisen jakson loppu meni kuin oppikirjasta. Supervuorossa oli jo voittokin huulilla, mutta peli kääntyi lopulta Lipolle, komppasi Uran pelinjohtaja Eetu Rekonen.

Uran parhaana palkittiin ensimmäisen jakson ratkaissut Joel Salmela ja kakkosella loistavan ottelun lautasen äärellä pelannut Lauri Vuollo. Lipon palkinnot pokkasivat Harri Kolehmainen ja Santtu Luhtavaara.

Uran kausi jatkuu sunnuntaina Simon Kirin vieraana.